Βράβευση κ. Μάρκου Ρούσσου και ανακήρυξή του σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στην Έπαυλη Τσιροπινά και στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Εκκλησιών, των Αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου, το Διοικητικό Συμβούλιο βράβευσε τον πρώην πρόεδρό του κ. Μάρκο Ρούσσο και του απένειμε τιμητική πλακέτα, ανακηρύσσοντάς τον παράλληλα Επίτιμο Πρόεδρο. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Νταλαχάνης ανέφερε: "Ήταν 1978, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας "Ο Ποσειδών" ιδρύθηκε από τους Γεώργιο Ηπιώτη, Γεώργιο Λαζάρογλου, Πόλυ Ρίτσου και Τάκη Ξύδη. Στο πέρασμα των 40 χρόνων ζωής που κλείνει φέτος, αρκετοί ήταν αυτοί που υπηρέτησαν το Σύλλογό μας. Όμως αποδεδειγμένα και λόγω της πολύπλευρης και σημαντικής δράσης του, αλλά και των πλέον των είκοσι χρόνων προσφοράς του στο Σύλλογο, αυτός που έχει διαμορφώσει την ανοδική πορεία του και έχει αδιαπραγμάτευτα αφήσει σημαντικότατη παρακαταθήκη και το στίγμα του σ’ αυτόν, είναι ο πρώην πρόεδρος κ. Μάρκος Ρούσσος, ο οποίος διατελώντας επί 17 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου τον έχει δικαίως κατατάξει σε έναν εκ των κορυφαίων του νησιού. Το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν του Συλλόγου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου 2018, αποφάσισε, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας και πολυετούς προσφοράς του κ. Μάρκου Ρούσσου στο Σύλλογο αλλά και στον πολιτισμό, να του απονείμει σήμερα αναμνηστική πλακέτα και να τον ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρό του.".

Ο κ. Ρούσσος, βαθύτατα συγκινημένος, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την τιμή που του απέδωσε, αλλά και όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που κατά τα έτη προεδρίας του συνείσφεραν μαζί του στο έργο του Συλλόγου.  


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ