Ημέρα Περιβάλλοντος 2017

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος και συμμετέχοντας στη δράση "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" του δικτύου "Μεσόγειος S.O.S." πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 4/6/2017, καθαρισμός ακτών και βυθού του Δημοτικού Διαμερίσματος Ποσειδωνίας.

Η φετινή συμμετοχή υπήρξε αθρόα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 140 και πλέον εθελοντές, εκπροσωπώντας 18 συνολικά φορείς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Πολιτιστικών Συλλόγων Ποσειδωνίας, Βάρης, Φοίνικα και Μέγα Γιαλού και πραγματοποίησαν καθαρισμό στις παραλίες Φάμπρικα, Βάρη, Αχλάδι, Μέγας Γιαλός, Κόμητο, Αγκαθωπές, Φετουρή, Βούλγαρη και Φοίνικα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί βυθού στις Αγκαθωπές και το Αχλάδι και χρωματισμοί στο παραλιακό μέτωπο του Φοίνικα.

Στην εθελοντική αυτή δράση συμμετείχαν η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας, η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων/Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων, ο Φυσιολατρικός και Ερασιτεχνικός Όμιλος Αλιέων Ποσειδωνίας, ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης "Η Φάμπρικα", οι αυτοδύτες του Salt Waters Divers (Νίκος Κουμαριανός), οι αυτοδύτες του Syros Diving Center (Γιώργος Ρουσσουνέλος), ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "Η σοφία της παράδοσης", η σχολή μουσικής "Το τρεχαντηράκι της Ελπίδας", ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα.

Η συμμετοχή όλων των ανωτέρω αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας που διακατέχει τους κατοίκους της Σύρου για τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και απόδειξη της αγάπης τους για το νησί μας. Πλέον ενθαρρυντική είναι και η παρουσία δεκάδων παιδιών, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι φέτος οι παραλίες μας ήταν καθαρότερες από ποτέ, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι προσπάθειες τόσων χρόνων, με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής φύσεως, έχει αποδώσει καρπούς.

Με την ευχή και την ελπίδα να μην χρειάζονται στο εγγύς μέλλον παρόμοιες δράσεις οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους, το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για τη διάθεση υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μάριο Βουτσίνο για την αμέριστη βοήθειά του, τον Χωρικό Αντιδήμαρχο Ποσειδωνίας κ. Αλέξη Αθανασίου και τον Πρόεδρο του ΦΟ.Σ.Δ.Α. κ. Μάρκο Πρίντεζη για την παρουσία τους, τους υπαλλήλους του Τμήματος Καθαριότητας που εργάστηκαν σε ημέρα αργίας για να καλύψουν τις ανάγκες της δράσης, το δίκτυο “Μεσόγειος SOS” για την ευγενική αποστολή εξοπλισμού καθαριότητας και ενημερωτικών εντύπων, τον Διοικητή της Π.Ν.Β. Σύρου και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη δημοσιογραφική κάλυψη της δράσης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων Ποσειδωνίας, Βάρης, Φοίνικα και Μέγα Γιαλού.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ