Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης για την Κεφαλονιά

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014


Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθειά μας ευγνωμοσύνη σε όλους όσους βοήθησαν η συμμετείχαν ηθικά και υλικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Τηλεμαραθωνίου Αλληλεγγύης της ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ που έγινε στις 16-2-2014 με σύνθημα "Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ" και είχε σκοπό να ενισχύσει τους νησιώτες αδελφούς μας της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν δραματικά από τους τελευταίους σεισμούς.Να ευχαριστήσουμε θερμά εκείνους οι οποίοι συμμετείχαν στα τρία τραπέζια κύρους και υποστήριξης, εκείνα τα μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν τον Τηλεμαραθώνιο και τους φορείς, τις οργανώσεις, τους συλλόγους, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οι οποίοι από το υστέρημά τους κατάφεραν να συγκεντρωθεί μια ικανή ποσότητα αγαθών τα οποία θα φανούν χρήσιμα στους Κεφαλονίτες ετούτες τις δύσκολες ώρες.

Αυτός ο Τηλεμαραθώνιος, πέρα από το πρακτικό του μέρος, ήθελε κυρίως να καταδείξει, ως έναν υπέρτατο συμβολισμό, ότι εμείς που ζούμε στη Σύρο νοιαζόμαστε για τους πολίτες της Κεφαλονιάς, είμαστε δίπλα τους, αφουγκραζόμαστε την αγωνία τους και θέλουμε να ενώσουμε τις ψυχές των νησιωτών του Αιγαίου Πελάγους, με τις ψυχές των ωραίων ανθρώπων της Κεφαλονιάς, να δημιουργήσουμε ένα νοερό, θαυμάσιο ουράνιο τόξο, που θα ενώσει τα δύο Αρχιπελάγη της Πατρίδας μας. Να τους πούμε ότι γρήγορα θα τελειώσει κι αυτή η δοκιμασία και θα ξαναβρούν τον βηματισμό της ευημερίας και της προόδου. Ότι οι Κεφαλονίτες, που είναι πλασμένοι από τον Δημιουργό από μια ξεχωριστή πάστα γενετικού κώδικα, αυτοί οι υπέροχοι Έλληνες της μουσικής και της ποίησης , αυτοί οι ευλογημένοι κάτοικοι του μαγικού αυτού νησιού, θα ξαναχτίσουν το μέλλον τους και τα όνειρά τους σε ακόμη πιο ισχυρά θεμέλια.

Το φορτηγό αυτοκίνητο λοιπόν που θα συνοδέψουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Κεφαλονιά, θα έχει μέσα του ως εξαιρετικό φορτίο, τα συναισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης εκατοντάδων Συριανών, οι οποίοι για άλλη μια φορά έδειξαν τον πολιτισμικό τους πλούτο και άξια διεκδικούν να κάνουν τη Σύρο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Η Επιτροπή Υποστήριξης του Τηλεμαραθωνίου, η οποία θα παραδώσει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Κεφαλονιάς τα προϊόντα της Συριανής ψυχής, θα έχει μαζί της και ένα μπουκάλι γεμάτο θαλασσινό νερό από το Αιγαίο Πέλαγος , το οποίο τα το αδειάσει στο Ιόνιο Πέλαγος. Το μπουκάλι θα το φιλοτεχνήσει με την υψηλή της αισθητική η αρχαιολόγος κ. Μαρία Ρώτα. 

Η μετάβαση και επιστροφή του "καραβανιού αλληλεγγύης" για την Κεφαλονιά θα γίνει με την ευγενική χορηγία της ΒLUESTAR FERRIES και της ΙΟΝΙΑΝ FERRIES.

Μπάμπης Κουλούρας συντονιστής – παρουσιαστής του Τηλεμαραθωνίου της ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και οι φορείς υποστήριξης 
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Περιφέρειας Κυκλάδων
Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ