Το Σπίτι του Άη Βασίλη (26-31/12/2013)

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Το Σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι πολλών παιδικών - και όχι μόνο - ονείρων, θα ανοίξει τις πόρτες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 26 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία της Σύρου. Σπίτι για πολλούς σημαίνει ζεστασιά, ένα οικείο χαμόγελο, μια αγκαλιά· σημαίνει γεύσεις, γλυκιές μυρωδιές· σημαίνει ευχάριστες στιγμές. Και το δικό μας σπίτι τα έχει όλα! Ξωτικά χαμογελαστά που θα σε πάρουν από το χέρι και σε ταξιδέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων, θα σε κάνουν να νιώσεις σαν το σπίτι σου… Και οι επιλογές πολλές!

Στον πάγκο της μαγειρικής θα μπορείς μαζί με τα ξωτικά-σεφ να φτιάξεις πεντανόστιμες λιχουδιές, εξ ου και οι μυρωδιές από τα κουλουράκια που ψήνονται συνεχώς...

Στους πάγκους του εργαστηρίου θα μπορείς με τα ξωτικά-μαστόρους να φτιάξεις διάφορες γιορτινές κατασκευές με υλικά της φύσης και πολλές χειροτεχνίες με υλικά ως επί το πλείστον χαρτοκοπτικής. Χρώματα πολλά, φωνές χαρούμενες πολλές.

Και αν έχεις κουράγιο γα λίγη δράση, τα ξωτικά-ψυχαγωγοί θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο για να παίζεις μαζί τους παραδοσιακά, ομαδικά παιχνίδια, να φωτογραφηθείς, να στείλεις τη δική σου ευχή με το μπαλόνι των ευχών και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αν πάλι ψάχνεις κάτι πιο ήρεμο, απέναντι από το γραφείο του Αι Βασίλη, μία γωνιά βιβλιοθήκης με πολλά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και πολύχρωμα μαξιλαράκια και τραπεζάκια είναι κάτι που σίγουρα θα σε χαλαρώσει.

Στην ίδια αίθουσα το πατροπαράδοτο γράμμα στον Αι Βασίλη θα περιμένει να το γράψεις.
Τέλος, εκτός από τις πολλές ευχάριστες εικόνες που θα πάρεις φεύγοντας, μία ζωγραφιά στο πρόσωπο από τα ξωτικά-μακιγιέζ ίσως είναι η σφραγίδα των όσων έζησες...

Και αναντίρρητα, μία αγκαλιά από τον Άγιο όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων, τον Αι Βασίλη, η επιβεβαίωση πως ελπίδα υπάρχει και βρίσκεται στα μικρά γεγονότα της ζωής..

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε αυτό το χαμόγελο να το πιστέψουμε και να το μεταδώσουμε…
Σας περιμένουμε όλους!

Ωράριο Καθημερινά:
26-30/12/2013 στις 4-10 μ.μ. 
31/12/2013 στις 10-5 μ.μ.

Για τις επισκέψεις σας στο Σπίτι του Αη Βασίλη, θα αναχωρεί πούλμαν του TeamWork από τo λιμάνι στις 5:00 και στις 7:00, με επιστροφή από την Ποσειδωνία στις 9:30

Συνδιοργάνωση: 
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας "ο Ποσειδών"
Η σοφία… της παράδοσης
Το τρεχαντηράκι της ελπίδας
Με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ